15 min
4 osoby
88 kcal / 1 porcja
5
Pierś z kurczaka z figą i serem kozim
Co potrzebujemy?
- 2 sztuki piersi z kurczaka
- 4 łyżki sera koziego
- 1 sztuka figi
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Bardzo lubię smak owoców w daniach wytrawnych, dlatego często przemycam je do swoich obiadów :)
Mięso z dzisiejszego przepisu zasmakuje każdemu smakoszowi sera koziego, bo jest on mocno wyczuwalny. Słodka figa jest idealnym jego dopełnieniem.
Do dzieła!
Piersi z kurczaka (2 sztuki) podziel na porcje. Każdy kawałek oprósz solą i pieprzem.
1
Każdy plaster mięsa posmaruj serem kozim. Na niego wyłóż 2-3 plasterki figi. Zawiń.
2
Na wierzch każdej roladki połóż jeszcze plaster figi. Skrop oliwą z oliwek.
3
Mięso piecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku, przez 25 minut.
4