ze smakiem
15 min
4 osoby
88 kcal / 1 porcja
5

Pierś z kurczaka z figą i serem kozim

Co potrzebujemy?

  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • 4 łyżki sera koziego
  • 1 sztuka figi
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Bardzo lubię smak owoców w daniach wytrawnych, dlatego często przemycam je do swoich obiadów :)

Mięso z dzisiejszego przepisu zasmakuje każdemu smakoszowi sera koziego, bo jest on mocno wyczuwalny. Słodka figa jest idealnym jego dopełnieniem.

Pierś z kurczaka z figą i serem kozim

Do dzieła!

Piersi z kurczaka (2 sztuki) podziel na porcje. Każdy kawałek oprósz solą i pieprzem.

1

Każdy plaster mięsa posmaruj serem kozim. Na niego wyłóż 2-3 plasterki figi. Zawiń.

2

Na wierzch każdej roladki połóż jeszcze plaster figi. Skrop oliwą z oliwek.

3

Mięso piecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku, przez 25 minut.

4