ze smakiem
20 min
3 osoby
212 kcal / 1 porcja
5

Nadziewane pieczarki

Co potrzebujemy?

  • 7 sztuk pieczarek
  • 0,5 szklanki kaszy kuskus
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 sztuka papryki czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy (mała, 140 gramów)
  • garść sera żółtego tartego

Pomysłów na szybkie przekąski nigdy za wiele :) te pieczarki, choć całkiem niepozorne, są dość sycące i super się sprawdzą podczas domowego przyjęcia. 

Do dzieła!

Kaszę (0,5 szklanki) zalej wrzącym bulionem (1 szklanka), przykryj i odstaw na około 5 minut, aż wchłonie cały płyn.

1

Paprykę (1 sztuka) pokrój w małą kostkę. Dorzuć do kaszy, tak jak odsączoną kukurydzę (1 mała puszka). Wymieszaj.

2

Pieczarki (7 sztuk) obierz ze skórki i wytnij z nich nóżkę, lekko wydrążając środek. W to miejsce nałóż mieszankę kaszy i warzyw. Wszystko przykryj startym serem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, przez 25-30 minut.

3