20 min
3 osoby
212 kcal / 1 porcja
5
Nadziewane pieczarki
Co potrzebujemy?
- 7 sztuk pieczarek
- 0,5 szklanki kaszy kuskus
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 sztuka papryki czerwonej
- 1 puszka kukurydzy (mała, 140 gramów)
- garść sera żółtego tartego
Pomysłów na szybkie przekąski nigdy za wiele :) te pieczarki, choć całkiem niepozorne, są dość sycące i super się sprawdzą podczas domowego przyjęcia.
Do dzieła!
Kaszę (0,5 szklanki) zalej wrzącym bulionem (1 szklanka), przykryj i odstaw na około 5 minut, aż wchłonie cały płyn.
1
Paprykę (1 sztuka) pokrój w małą kostkę. Dorzuć do kaszy, tak jak odsączoną kukurydzę (1 mała puszka). Wymieszaj.
2
Pieczarki (7 sztuk) obierz ze skórki i wytnij z nich nóżkę, lekko wydrążając środek. W to miejsce nałóż mieszankę kaszy i warzyw. Wszystko przykryj startym serem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, przez 25-30 minut.
3