10 min
8 osoby
188 kcal / 1 porcja
5
Bagietka z gruszką i serem camembert
Co potrzebujemy?
- 2 sztuki półbagietki
- 1,5 sztuki sera camembert
- 1 sztuka gruszki
- garść płatków migdałów
Prosta i szybka w wykonaniu przekąska, która łączy w sobie walory sera pleśniowego i słodki, owocowy aromat. Lubię serwować ją jako dodatek do sałatek czy desek serów. Świetna zarówno na rodzinne imprezy jak i samotne kolacje przy lampce wina :)
Do dzieła!
Bagietkę (2 sztuki) pokrój na kromki, a ser na plasterki (1,5 sztuki). Obierz ze skórki gruszkę (1 sztuka) i ją również skrój na cienkie plastry.
1
Na pieczywie układaj kolejno: ser, gruszkę, płatki migdałów. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 15 min, aż bagietki się zarumienią, a ser się stopi.
2